16 Νοε 2019

"Δεν υπάρχουν σχόλια:" -ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!!


"Δεν υπάρχουν σχόλια:"   -ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!!

(φωτο-σύνθεση: Υιώτας, 12 Νοέμβρη..19 "Ταξιδεύοντας")
ΦΙΛΕΣ και ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙΕύχομαι να είστε καλά. Σκέφτηκα πολύ πριν αντιγράψω ένα μου "σχόλιο" από το "ΜΕΤΕΡΙΖΙ" της γνωστής Βολιώτισσας συγγραφέως και χρονογράφου  Κατερίνας Παπαθεοδώρου, όπου δεν διστάζει να παρουσιάζει ευαίσθητα θέματα.Στο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ  (της "Αστοριανής")-όπου διαχειρίζεται  για χρόνια την ιστοσελίδα μου,δίχως περιορισμούς εκ μέρους μου-παρουσίασε μια απάντησή μου (σχόλιο όπως το συνηθίζουν) στο κείμενο του γνωστού και καταξιωμένου μουσικού: Σταμάτη Σπανουδάκη.
Γράφει η Κατερίνα: Ήταν σχόλιο ΕΔΩ, μα σημαντικότατο για ανάρτηση! 

https://meterizi12.blogs...490#c3003530158450546411

που σημαίνει αν "πατήσετε στο ΕΔΩ", θα διαβάσετε ολόκληρο το κείμενό του.

-------------
Εξοργίστηκα, διαβάζοντας τις αλήθειες! ...και σαν "Τοξότης" που είμαι, έγραψα τα ακόλουθα, τα οποία αντιγράφω:Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ να μάθουμε, για να μας δοθεί το αναφαίρετο


  ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΨΗΦΟΥ!!!

***
.... Μα που πήγαν οι Έλληνες; Πάντως όχι στην βουλή.
Αυτά τα λίγα περί των εορτών και των ανθρώπων που θα μας «διδάξουν» την «πραγματική» ιστορία μας.
Πως βρε παιδιά μου, θα καταφέρετε να βγάλετε από το αίμα μας, την Ελλάδα πού κυλάει; τούς ήρωες, τους αγωνιστές, τους Αγίους, και τελικά τον ίδιο τον Χριστό; Το Α και το Ω; Ποιοί είστε; ποιόν αντιπροσωπεύετε; (απόσπασμα)
Σταμάτης Σπανουδάκης


Εξοργίστηκα, διαβάζοντας τις αλήθειες!

... κι έχω πολλά μαζέψει μέσα μου κυρίως από την "προσπάθεια της Πατρίδας" να "ψηφίζουν οι "αλλοδαποί Έλληνες..."
Πρέπει, λέει, να έχουν 30 -άντε, μετά τα ύψωσαν σε 35 χρόνια μακρυά από την Πατρίδα- μέ δύο χρόνια παραμονής κι ενημέρωσης γύρω από τα... "τεκταινόμενα" της... (δηλαδή να αφήσουμε το εδώ σπίτι μας, την οικογένειά μας, τις εργασίες μας, κ.λ.π. για να ζήσουμε από κοντά και να ...εμβαθύνουμε π.χ.: Τα χάλια των Εξαρχείων, τις καταλύψεις των Πανεπιστημίων, την άρνηση για "δικαιωματικό άσυλο" (!!!) των εξτρεμιστών-βαλτών ταραχοποιών, και.ά. , τους σκουπιδότοπους της Αθήνας, τα ξηλωμένα μάρμαρα, τις 
" προκλητικές ενημερωτικές" αφίσες... τα γεροντάκια που συντηρούν τα εγγόνια... την κρυφή μα και την εμφανή σωματεμπορία των κουκουλωμένων αντζέντηδων, τις βραβεύσεις των ημιμαθών..., την αδιαφορία για τον πραγματικό πόνο, τον διασυρμό της Πατρίδας για "βολέματα, για ανήκουστες άδειες σε εγκληματίες -λόγω Καλής Συμπεριφοράς τους (για να πάνε να οργανώσουν περισσότερες οργανώσεις, κρυφές γιάφκες κ.α. τρομερά...) τις σφαγές στους αυτοκινητόδρομους, τον φόβο, την ψευτο-μαγκιά των εξυπνάκηδων, την επιδεικτική ευμάρεια και διανοητική ανωτερότητα των εντός της Πατρίδας προς εμάς -τους αναγκαστικά εκτός- για να επιβιώσουμε, για να βοηθήσουμε εκείνους που κλαίγοντας, αφήσαμε πίσω, με την παράκληση: να τους βοηθήσουμε... τα ίδια τα αδέλφια μας που μας θεωρούν ξένους που λερώνουν την αυλή του σπιτιού τους(!!!) 
ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ να μάθουμε, για να μας δωθεί το αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΨΗΦΟΥ!!! 

Κι εμείς, που έχουμε 35 χρόνια και μία... ημέρα, ή 45 ή 50 χρόνια!!! Που μάθαμε και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε τα παιδιά μας Ελληνικά, που τα γαλουχήσαμε με τραγούδια, Ύμνους, Αξίες Ελληνικές, που τα ντύσαμε με Ελληνικές ενδυμασίες στις καθιερωμένες παρελάσεις των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων της Πατρίδας...
ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ εφαρμόζοντας "νόμους και... προφήτες" της αρεσκείας σας!
Τι θα μάθουμε που δεν το ξέρουμε και το συναντούμε συνέχεια μπροστά μας;
Γιορτές!!! ΤΙ ΓΙΟΡΤΕΣ θα κάνετε -και ΠΟΣΑ θα ξοδέψετε-;;; 

Θα δείξετε και τις αποδείξεις;;;
Θα διορίσετε κι άλλους Υπουργούς ... αντί να μειώσετε τον αριθμό που διατηρείτε;


Θα... αλλάξετε τον "Ελληνα;" και ΠΩΣ!

Κι ο υπόλοιπος Ελληνισμός που γερνάει, ελπίζοντας τα παιδιά του και τα εγγόνια του να παραμείνουν ΕΛΛΗΝΕΣ κι ας ζουν σε ξένη χώρα, δημιουργημένοι και σεβαστοί,
ΤΙ θα τους ΠΕΙ;
Ότι ξεχάστε την Ελλάδα. 

Ήταν μια απλή σύμπτωση στην ιστορία του Κόσμου;

(Συγγνώμη που μακρυγόρησα. 
Γνωρίζετε ότι δεν είναι μόνον αυτά.)

ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ.

Αυτά, με ευχές και χαιρετίσματα...

"Αστοριανή"

***

29 σχόλια:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

α... φίλη Γιώτα... δικαίως γράφεις αυτά που πρέπει... τι να πεις!!... Δεν μπορείς να ξεμπλέξεις αν η πολιτική δεν ακολουθεί σωστό δρόμο...

καλο βραδυ... με χαρές μόνον... φιλιά!

Άρης Άλμπης είπε...

Γιατί ενοχλείτε τους ιθύνοντες;
Αφού «οι πέτρες τής Ελλάδος είναι πιο μαλακές από…»

Ποια ευαισθησία έχουν οι διεκπεραιωτές;
Πόση ανθρωπιά διαθέτουν ξένων τοποτηρητές;
Πόσο αξιοπρεπείς εκείνοι οι βαλτοί διαλαλητές;
Πόσην Ιστορία ξέρουν λογιστές-διαχειριστές;
Πώς μιλούνε για πατρίδα άφρονες εκποιητές;

(Πλείστοι τούτων εκλεγμένοι,
λίαν επιβραβευμένοι·
ενιαίον καθεστώς!
Κεκρυμμένη η αιδώς.)

(Η προ τριών μηνών ανάρτησή μου με τον τίτλο «Ρητορικά»)
Να είστε καλά, συμπατριώτες μας, με την καθαρότητα του πατριωτισμού σας που παραμένει αναλλοίωτος όσα χρόνια κι αν βρίσκεστε μακριά από την Πατρίδα. Την Πατρίδα που την υπηρετήσατε και την τιμάτε εκεί στο εξωτερικό!

Κυκλαμίνα είπε...

-ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΠΟΥ ΕΣΕΙς ΑΝΟΗΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΝΑ 'ΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ... ΘΑ ΣΑς ΡΩΤΗΣΟΥΝ:
-Εσείς... είστε Έλληνες;??? από που κρατάει η σκούφια σας και αψηφάτε την Αλήθεια; ... και θα είναι τόσοι πολλοί που δεν θα χωράτε στην Ελλάδα..."

ΕΔΩ ένα μεγάλο "ΕΥΓΕ" στον Δημήτρη, τον Έλληνα, που το λέει η ψυχή του και η Φωνή του!
Υποκλίνομαι στον Πειραιώτη, με σεβασμό, εκτίμηση κι αγάπη!
Ο Θεός να τον έχει ΚΑΛΑ!
Κρίμα που ο ίδιος δεν γράφει!
Θα ξυπνούσε πολλών κοιμισμένων ή βολεμένων συνειδήσεις. Προτείνω να κάνεις και δικές του αναρτήσεις. Μπορεί να μην είναι Λογοτένης όπως εσύ, μα τα λόγια του είναι γροθιά στο στομάχι, για πολλούς.

Κυκλαμίνα είπε...

Ο τίτλος σου:

"Δεν υπάρχουν σχόλια:" -ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!!

Ιδανικός!
Τα σχόλια είναι το λιγότερο. Άλλωστε η ελευθερία του λόγου, τείνει προς κατάργησιν...
Το φακέλωμα πάει σύννεφο, καθώς και οι ανάλογες "τιμωρίες", (με χ ποικίλους τρόπους), επίσης!

Τι να τα κάνεις τα σχόλια; Η πράξη μετράει και η "φωνή" του καθενός μας στη ζωή του (ή στην σελίδα του) που δεν σκύβει εύκολα κεφάλι.

(Από μένα θα δεις πολλά, σ' αυτή την ανάρτηση, γιατί δεν την είδα εγκαίρως, πετάχτηκα για δουλειές στο χωριό - στα νοσταλγικά που λες εσύ... στα απογοητευτικά που λέω εγώ...) και με κόπυ προτάσεων της ανάρτησής σου, θέλω αρκετά να σχολιάσω, γι' αυτό, συγγνώμη για τα πολλά "τεμαχίσματα"... (Δε θα τα σηκώσει ο μπλόγγερ, αναγκάζομαι.)

Κυκλαμίνα είπε...

Σχετικά με αυτό, θα το απαντήσω αλλιώς:

"Σκέφτηκα πολύ πριν αντιγράψω ένα μου "σχόλιο" από το "ΜΕΤΕΡΙΖΙ" "


Συγγνώμη Γιώτα μου, που σ' έκανα να προβληματιστείς και να σκεφτείς και τελικά να αποφασίσεις και να το αναρτήσεις.
Τα γραφόμενά μας, είτε είναι σχόλια, είτε αναρτήσεις, έχουν την ίδια βαρύτητα, μένουν στον αέρα, κι όταν αυτά λένε αλήθειες, είναι ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ να υπάρχουν, γιατί εμείς -σίγουρα- θα φύγουμε, αλλά η Φωνή μας, δε θα μπορεί να αλλοιωθεί, ούτε να παραποιηθεί.
Κάποιοι πρέπει να κάνουν την αρχή σε σοβαρά θέματα, αν και είναι πιο χαριτωμένο και ανώδυνο να μιλάμε για Τέχνες και όμορφα λουλουδάκια.
Συγγνώμη που σ' έβαλα σ' ένα "δύσκολο" θέμα και "χορό", μα η δική σου φωνή, "ΜΕΤΡΑΕΙ"!

Θεωρώ πως πρέπει να μείνει στην Ιστορία, γιατί ποιο Ελληνίδα από σένα, δε γνώρισα



της γνωστής Βολιώτισσας συγγραφέως και χρονογράφου Κατερίνας Παπαθεοδώρου, όπου δεν διστάζει να παρουσιάζει ευαίσθητα θέματα.


Λέγε με Ζαγοριανή (που εκεί πονώ κι εκεί με σφάζει - Ο Βόλος δεν με ξέρει, ούτε εγώ κατάφερα να εγκλιματιστώ, είναι μεγάλος) και ξέχνα κι εσύ (όπως κι εγώ) τυχόν πρώην συγγραφηλίκια, χρονογραφήματα, κ.λ.π. έτυχε, μετάνιωσα, δεν ήταν η δόξα που επεδίωκα, άλλο ήταν: Να τιμήσω την Ζωή και ότι για μένα, άξιζε να μείνει.

Όσο για τα "ευαίσθητα", Ναι, συμφωνώ, κι αυτά με φάγανε... (γενικώς και αορίστως... με χίλιους τρόπους).

Στο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ (της "Αστοριανής")
-όπου διαχειρίζεται για χρόνια την ιστοσελίδα μου,
δίχως περιορισμούς εκ μέρους μου-
παρουσίασε μια απάντησή μου (σχόλιο όπως το συνηθίζουν)

Το ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ, είναι μια προσφορά που η Κατερίνα Τιμάει την Γιώτα Σπανού - Στρατή, Γιώτα μου! Κρατάει έργα σου να μη χαθούν, χαρίζω φωτογραφίες και τραγουδάκια, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας (μερικές φορές), σαν ένας δημόσιος "διάλογος" που και σ' αυτόν μπορεί κάτι να σ' αρέσει ή όχι.

Σ' εκτιμώ και σε θαυμάζω βαθύτατα, η πρόθεσή μου είναι μ' αγάπη και ποτέ για να σε "πιέσω" σε κάτι παραπάνω.

Θέλω να είσαι γερή, κι ευτυχισμένη κι εσύ και η οικογένειά σου, να δημιουργείς και να τα ΛΕΣ, (πολλές φορές, τρέμω στην ιδέα, μη μου πάθεις κάτι) έχει μεγάλη βαρύτητα ο λόγος σου και τα λεγόμενά σου, όχι μόνο ταλέντων, γνώσης, αλλά κι από εμπειρία ζωής τόσων χρόνων στην ξενιτειά κι ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΣ ΕΛΛΑΔΑ, σπάνιο ΑΡΩΜΑ που εδώ, έχει χαθεί, δυστυχώς!
Για μένα είσαι ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ και Μπροστάρισσα, γι' αυτό και "κρατώ" τα γραφόμενά σου, μπας κι ακολουθήσουν κι άλλοι το δικό σου παράδειγμα.

Το να τα "συζητάνε" σε ομάδες ή εν κλειστώ ή σε πηγαδάκια, αυτό δεν είναι γνήσιο χαρακτηριστικό του Έλληνα, όσο και να φοβάται κανείς, ωφείλει και να τολμά!
Μια φορά κανείς πεθαίνει, κι ας μας έχουν "πεθάνει", χίλιες φορές, με χίλιους τρόπους.
Όλα μπορούν να μας τα πάρουν, εκτός απ' την Ψυχή μας, την ΑΛΗΘΕΙΑ μας και τα Πιστεύω μας.

Υπερήφανη για σένα και το ΟΛΟ "ΕΡΓΟ" ΣΟΥ, πέρα από φιλίες ή αγάπες.
Αυτά, εν μακρυγορία... από μια αγράμματη Κατερίνα που παρ' όλα ταύτα... "ενοχλεί", ότι αισθάνεται και γράφει, μένοντας εντός Ελλάδος, ακόμα, αν και νιώθω, ήδη ξενιτεμένη.
Νομίζω πως πατώ σε Ελληνική γη. Δεν είναι, πια, κι είναι δύσκολο να στο περιγράψω.

Φιλιά, κι έπιασα καρέκλα, άρον - άρον, ΜΟΝΟ για πάρτη σου! Τα ξαναλέμε, ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ!

Αστοριανή είπε...

Δεν μπορείς να ξεμπλέξεις αν η πολιτική δεν ακολουθεί σωστό δρόμο... Par. Lamp. M.

Λαμπρίτσα μου,

Δεν έχω ασχοληθεί με ...πολιτικά, αν και γύρω-γύρω είχαμε αρκετούς... (π.χ. η Βάσω, που ήταν συγγενής και κολλητά τα περιβόλια μας...)Επί πλέον, ήταν μια συμβουλή του πατέρα μου, που την τήρησα ευλαβικά.

Σε ευχαριστώ
και σας ασπάζομαι...

Αστοριανή είπε...

Πώς μιλούνε για πατρίδα άφρονες εκποιητές; ....
(Η προ τριών μηνών ανάρτησή μου με τον τίτλο «Ρητορικά») Α. Α.

Άρη μου,
αν και γνωρίζω από την ζεστή καρδιά και οικογένειά σας προσπαθείτε για το Καλό του τόπου σας
και της πατρίδας,
ένοιωσα ότι ΕΠΡΕΠΕ να εκφραστώ εκ βαθέων.
Θα 'ηθελα να σε διαβάσω. Πάντα κάτι σημαντικό θα ενισχύσει την "μακρινή απουσία μου"..!!!

Σας φιλώ με αγάπη

Αστοριανή είπε...

η ελευθερία του λόγου, τείνει προς κατάργησιν...
Το φακέλωμα πάει σύννεφο, καθώς και οι ανάλογες "τιμωρίες" ....
=====
Η πράξη μετράει και η "φωνή" του καθενός μας στη ζωή του (ή στην σελίδα του) που δεν σκύβει εύκολα κεφάλι. Κυκλαμινα

Κατερίνα μου,
πάτησα το ευαίσθητο σημείο σου!
Θα συνεχίσω αργότερα.
Ευχαριστώ

Αστοριανή είπε...

" ... εμείς -σίγουρα- θα φύγουμε, αλλά η Φωνή μας, δε θα μπορεί να αλλοιωθεί, ούτε να παραποιηθεί.
====
εμπειρία ζωής τόσων χρόνων στην ξενιτειά κι ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΣ ΕΛΛΑΔΑ, σπάνιο ΑΡΩΜΑ που εδώ, έχει χαθεί, δυστυχώς!
Για μένα είσαι ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ και Μπροστάρισσα, γι' αυτό και "κρατώ" τα γραφόμενά σου, μπας κι ακολουθήσουν κι άλλοι το δικό σου παράδειγμα.
===
Νομίζω πως πατώ σε Ελληνική γη. Δεν είναι, πια, κι είναι δύσκολο να στο περιγράψω. ..."
====

Κατερίνα μου,
ταπεινή "αγράμματη"( σου έχω ξαναπεί: ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ τον εαυτό σου!!!) Ζαγοριανή μου!!!

Σταχυολογώ
και συμπάσχω, καλή μου, μαζί σου.
ΔΕΝ είναι πολιτική ιδεολογία.

Είναι το Αδικο κι η Εκμετάλλευση. Είναι η κούφια φιλοδοξία των "γραμματισμένων" που έχουν οικονομική δυνατότητα να μαζεύουν,ακόμη και να επιβάλλουν τα "Θέλω τους, πολλές φορές ασυγχώρητα και υπερτροφικά"
με το αιώνιο=
-Όταν με υποστηρίξετε... ΕΓΩ Θα... "
Εκείνο το "μαγικό ΘΑ" που το πιστεύουν λες και δεν υπάρχει άλλη εκλογή!

Με τα "σύντομα γραφόμενά σου" (ξέρω, εμείς τα λέμε πιο ..αναλυτικά, πιο ξεκάθαρα λες και δεν υπάρχει αύριο...)
μου θύμησες τον πατέρα μου. Εκείνος ήταν "αγράμματος" -τρίτη σχολαρχείου! μα τόσο οξυδερκής!

Με τις πλημμύρες του Σελινούντα -που πολλές φορές γκρέμιζε τον αριστερό πλίνθινο τοίχο του αγροτόσπιτου μας, μέχρι που καταφέραμε να πάρουμε χτίστη και να βοηθάμε όλα τα "Σπανάκια" στο ανέβασμα του κουβά στην ξύλινη σκάλα με πέτρες και τσιμέντο...
η Κοινότητα ζήτησε από τον Κανελλόπουλο να ενισχύσει το άδειασμα του ποταμού, να γίνει βαθύτερος, διότι κάθε χειμώνα ήταν επικίνδυνος μέχρι που να γκρεμίσει την καμπυλωτή γέφυρα... τα δε τρένα αγκομαχούσαν στο ανηφοράκι πριν, και μετά, τόσο που κατέβαιναν
επιβάτες κι ..έκλεβαν ό,τι μπορούσαν από τα κτήματα...

Αργότερα, όταν τέλειωσα το Γυμνάσιο, αρίστευσα στην Αγγλική με το Λόουερ, πήγα στην Αθήνα με την υπόσχεση ότι από το εκεί Γραφείο του, θα μου εύρισκαν δουλειά... Πήγα, περίμενα κάνα-δυο ώρες -διότι ο εκπρόσωπός του ήταν σε διάσκεψη... και

όταν άνοιξε η πόρτα, εμφανίστηκε μια κοπέλλα κατακκόκινη και αναμαλλιασμένη, φανερά συγχισμένη, ούτε που με κοίταξε, κι έφυγε βιαστκά...
Καταλαβαίνεις το τί έπαθα!
-Περάστε, μου λέει ένας ψηλός κύριος... εγώ φυσικά ούτε να σηκωθώ δεν μπορούσα (επαρχιωτάκι βλέπεις)
-Περάστε δεσποινίς, μου ξαναλέει
-ΠΟΥ είναι η πόρτα του Γραφείου; ρώτησα
-Εδώ, μου απαντάει
-Συγγνώμη, νόμισα ότι αυτή ήταν κρεββατοκάμαρα, του απάντησα, άγρια
και εξαφανίστηκα.
Δεν θυμάμαι καλά, Λαμπρόπουλος λεγόταν...

Αστα!
Από τότε, ορκίστηκα ότι μόνο στον εαυτό μου θα βασίζομαι. Κι αυτό έκανα.

Πάντως, ΕΝΑ σας λέω με την πολύχρονη πείρα μου.

Η Μοίρα, δεν σου μαρτυράει τί είναι μπροστά σου.

Αγωνίζεσαι, πέφτεις, ξανασηκώνεσαι, και πάει λέγοντας...

Χθες, γύρισα από γενική ιατρική εξέταση.
-Θα σε δω σε έξι μήνες, ήταν η απάντηση.
Είσαι μια χαρά. Ο καθένας μας πρέπει να είναι και γιατρός του εαυτού του.

Σαν γιατρός μου, λοιπόν,
μου είπα
ότι
αφού δεν είχες πολλά για να σε "υπολογίζουν" και να μαζεύονται κοντά σου για να καρπωθούν κι αυτοί... δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι.
ΕΙΧΑ τόσες διακρίσεις από την χώρα που με/μας δέχτηκε,
έχω μια πολυαγαπημένη οικογένεια,

'ενα σπίτι γεμάτο βιβλία και χαρτιά, κεντήματα, φωτογραφίες, πίνακες, κ.α. -που αυτή κι αν είναι η έγνοια μου. Τόσοι πλούσιοι, οπαδοί του ¨ΘΑ"
δεν κατάφεραν να φτιάξουν ένα ομογενειακό Μουσείο σε περιοχή της Νέας Υόρκης, να στεγαστούν παλαιά, δισεύρετα αντικείμενα, ιστορικά πλέον, της ζωής των μεταναστών... που μπορεί και να μην υπάρχουν στην Πατρίδα.

(Μπελάς, για τα παιδιά μας, που αρέσκονται στα "καινούρια" και δεν έχουν χώρο για τα... δικά μας!)

Αρκεί να φύγουμε ΟΡΘΙΟΙ,
Κατερίνα μου.

Ολα τα άλλα; ΤΙΠΟΤΑ!

Σε φιλώ. Χαιρετισμούς σε όλους σας. Καλή Τύχη.

Ευχή που στέλνω πάντα με Αγάπη.
12,46΄ σύν επτά ώρες, σε σας,

Καλό καφεδάκι.





Κυκλαμίνα είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

Γιώτα μου, το ευαίσθητο σημείο, δεν είναι μόνο δικό μου! Είναι γενικό και παντού, με όσους μιλούν και για κάτι παραπάνω από
λουλουδάκια και τραγουδάκια.Κατέχουν τρόπους όμως και τα ξεπερνάνε ή έχουν ομαδούλες από πίσω, που βοηθάνε. Εκεί είναι η διαφορά με μένανε...

Μου το έχουν πει κι άλλοι αυτό, Γιώτα μου. Όχι, δεν με υποτιμώ. Απλά, κάνω στην άκρη, να μας τα πουν οι μορφωμένοι, καλύτερα, αλλά δεν βλέπω "φως".

Το Αύριο θα υπάρχει, Γιώτα μου και μετά από μας, ευτυχώς!Καλώς κάνουμε και λέμε τα επί της ουσίας, για να μην αφήσουμε πίσω μας ερωματητικά.

Ο Σεληνούντας είναι ποταμός. Δικαίως πλημμύριζε. Το Πήλιο όμως, είναι βουνό, με εκατομύρια δένδρα!Πώς γίνεται να κολυμπάμε μόλις βρέχει, αυτό θέλει εξερεύνηση.

Μη λες ονόματα! Άστον να Συγχωρεθεί! Δε φαντάζομαι να ζει, ακόμα, άμα "δούλευε" και στην κρεβατοκάμαρα! Μου θύμισες κάτι παρόμοιο χθες και γέλαγα... Ευτυχώς ήμουνα
με παρέα και δεν μου είπανε "περάστε"...! Την είδα σε επαγγελματικό χώρο και έπαθα ένα "κάτι". Σκέφτηκα ότι θα ξεκουράζεται, αλλά, άλλο
ήταν!
Είναι γνωστό σε όλους πια, πως πολλές διασημότητες, περάσαν κι από κρεβάτια.
Δε νομίζω να άλλαξαν και πολλά πάνω σ' αυτό!
Όπως και νά 'χει, αυτό δεν είναι το θέμα μας!

Αφού έχεις το φάρμακο και είσαι και η γιατρός σου, αφού φούλαρες από οικογενειακή αγάπη, σταμάτα να σκοτίζεσαι πια, για τα υλικά Πνευματικής και Πολιτιστικής αξίας, για το τι θα γίνουν μετά από σένα!
Μάλλιασε η γλώσσα σου να λες για Ελληνικό Μουσείο, Εκεί, κι εμένα κουράστηκαν τ' αυτιά μου!
Μα δεν βλέπεις γύρω σου; Δεν ακούς ειδήσεις; Με χίλιους τρόπους προσπαθούν να εξαφανίσουν κάθε τι Ελληνικό, ακόμα και στην Ελλάδα! Κι εσύ μιλάς για εκεί;
Επικοινώνησε με το χωριό σου. Ίσως ενδιαφερθούν για τους "θησαυρούς" σου! Κι αν όχι, υπάρχουν κι άλλα χωριουδάκια που κρατούν ακόμα ρίζες, κι ίσως νοιαστούν να τα "μαζέψουν".
Η Ε.Λ.Σ.Π.Η τι έχει να προτείνει γι' αυτό;
Δε νομίζω ότι είσαι η μόνη, που κρατάς πολύ "φυλαγμένη" Ελλάδα στο σπίτι σου, εκτός απ' την καρδιά σου!!!

Κυκλαμίνα είπε...

Πάμε εδώ:
(Μπελάς, για τα παιδιά μας, που αρέσκονται στα "καινούρια" και δεν έχουν χώρο για τα... δικά μας!)

Μεγάλη αλήθεια. Τα παιδιά μας προσαρμόστηκαν στα καινούργια και ήδη δεν προλαβαίνουν να δουν τα δικά τους ενθύμια. Ήδη μαζεύουν των παιδιών τους.
Όλοι μας είμαστε ρακοσυλλέκτες της ίδιας μας της ζωής και δεν χωράμε να στρίψουμε μέσα στα σπίτια μας.
Γι' αυτό κι εγώ, εδώ και χρόνια, χαρίζω, πετάω, αδειάζω, απαλλάσσομαι από πολλά ενθύμια δικά μου.
Δε γίνεται κι αλλιώς! Και να θέλουν τα παιδιά μας, δεν θα έχουν ποτέ χρόνο και χώρο, για να ασχοληθούν. Τα δικά μου ενθύμια, βέβαια, δεν έχουν την "βαρύτητα" την δικιά σου, και γι' αυτό θα έχει την ευθύνη η Πατρίδα σου, που κοιμόταν ΟΡΘΙΑ, όταν έπρεπε να είναι ξυπνητή!
Όσο για την ξένη χώρα που ζεις, μάλλον πολλά της ζητάς και δεν θα σου τα δώσει, κι ας αφορά πολλούς Έλληνες και όχι μόνο εσένα!
Α! Να σου πω, για το πέταμα... Σεπτέμβρη παρέδωσα στην κόρη μου το ημερολόγιο που της έγραφα, μόλις έμαθα πως ήμουνα έγκυος. Τότε δεν ξέραμε τι παιδί θα είναι. (αγόρι ή κορίτσι).
Έγραφα μέχρι που πήγε σχολείο και έμαθε γράμματα και συνέχισε μετά, κάποιες σελίδες, μόνη της.
Τώρα που έγινε και η ίδια μαμά και γράφει το ημερολόγιο του δικού της γιου, διαβάζοντας και το δικό της, συγχρόνως, συγκινείται, τηλεφωνεί...
Ε.Ναι! Κάτι τέτοια, δεν θα τα πετάξουν εύκολα.
Όσο για σένα, φαντάζομαι πως οι κόρες σου, δεν κατάλαβαν ΠΟΣΟ ταλαντούχα μαμά, έχουν!
Ελπίζω να το καταλάβουν εγκαίρως και να μην αφήσουν να πάει σε Μουσείο, ούτε βελόνι!

Και μια και μιλάμε για βελόνια και κεντήματα, να σου πω, πως αν πας στην Λαική, βρίσκεις κάτι κεντήματα σε σωρούς, με 5, 10 ευρώ, σταυροβελονιά γεμάτα, που η νεολαία τα βλέπει και στρίβει...
...Και διηγώντας τα, να κλαις, Γιώτα μου!
Αλίμονο στα ματάκια των γιαγιάδων και μανάδων που κατέθεσαν την ψυχή τους και την ζωή τους, κετώντάς τα...

Δε φταίνε τα παιδιά, Γιώτα μου!
Η εξέλιξη λέει: κουμπάκια!και ρομποτάκια. Μακριά από συναίσθημα. Αυτά!

Όρθιοι ή ξάπλα, ΕΚΕΙΝΟΣ μόνο, ξέρει!
Γεννηθήτω το Θέλημά Του, όποιο κι αν είναι!

Καλή καρδιά και ευγνωμοσύνη για ΟΛΑ ΟΣΑ μας έδωσε!

Όσο για το θέμα μας (που ξεφύγαμε), κάτι πήρε σήμερα το μάτι μου στις ειδήσεις, ότι θα συζητηθεί στην Βουλή και το να ψηφίζουν οι Έλληνες της Διασποράς!
Για να δούμε. Μέσα στα τόσα στραβά, μπορεί να μπει από καμιά χαραμάδα και κάποιο ΦΩΣ!

Φιλιά και σ' Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που μου διέθεσες!

Ήλπιζα πως κάποιοι ξενιτεμένοι θα πάρουν τον λόγο, αλλά... "Δεν πειράζει!" όπως λες κι εσύ, προκαταβολικά!

Κυκλαμίνα είπε...

Κεκτημένη ταχύτητα:
ερωματητικά = ερωτηματικά
εκατομύρια = εκατομμύρια

Έχει κι άλλα λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά, σ'χωράτε!
Αρκεί που καταλάβατε τι ήθελα να πω, στα γρήγορα!

Αστοριανή είπε...

... σ'χωράτε!
Αρκεί που καταλάβατε τι ήθελα να πω, στα γρήγορα! ...
=====
Το Πήλιο όμως, είναι βουνό, με εκατομύρια δένδρα!Πώς γίνεται να κολυμπάμε μόλις βρέχει,
========== K.

Φαίνεται έβρεξε πολύ, στο Πήλιο...
Αν έφυγε η βροχή από δω κι έφτασε εκεί,
η το αντίθετο,

μας "επιασε" και τις δυο για να φτιάξουμε τόση "λογο-πλημμύρα!!!
Η κοίτη μας χωράει πολλά
αλλά όταν ξεχειλίζει,
άστα!
Ας μείνουν αυτά για όσους έχουν γερά νεύρα...

Σε φιλώ,
με την Αγάπη μου σε ΟΛΟΥΣ σας.

Κυκλαμίνα είπε...

Πρόλαβα και την απάντηση, χαίρομαι! Ώρα για την οικογένεια!
Αφού τα είπαμε, δυο μας, τελικά, άλλαξε και θέμα!
Βάλε ανώδυνα λουλουδάκια, απ' την δική σου ειδική όμως, Καλλιτεχνική Συλλογή!
Φιλιά πολλά σε όλους σας!
Καληνύχτα!

Κυκλαμίνα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αστοριανή είπε...

...οταν, στην γωνία επάνω αριστερά,
γράφει:
υπό την αιγίδα του ιδρύματος σορρος

χ-εστα και κατο΄ρατα...

Δεν μου έδειξε το θέμα που αναφέρεις.

Άλλωστε, δεν αξίζει! Αυτά είναι από καιρό... κανονισμένα.

τα "ΘΑ" είναι για τους ανόητους.

Σε φιλώ

Κυκλαμίνα είπε...

υπό την αιγίδα του ιδρύματος σορρος!!!

Έτσι γράφει;

Δεν το πρόσεξα! Τον τίτλο είδα και κάποιες προτάσεις και κανόνες, παρακάτω.
Ήταν στις πρώτες αναρτήσεις που πέτυχα και τ' άρπαξα. Σίγουρα θα το γράφουν κι άλλα σάιτ.

Ναι, συμφωνώ, στο ότι είναι ΟΛΑ από καιρό κανονισμένα! Δεν το συζητάμε!

ΚΙ όμως, θέλω να ΕΛΠΙΖΩ, πως θα υπάρξουν και ΚΑΛΑ "ΘΑ", που κάποτε "ΘΑ" φυτρώσουν!

Περί "Θα": Είναι μια Κρητική παροιμία που λέει, "Το θα το φύτεψαν, αλλά δεν φύτρωσε"!
Την έμαθα από φίλη!
Φιλιά και Καλημέρα μας!

Κυκλαμίνα είπε...

Ο/Η Κυκλαμίνα είπε...
ΥΓ. Καλά πήρε το μάτι μου!
Κάνε κόπυ και βάλε στον χάρακα αυτό, να δεις, να διαβάσεις και να κρίνεις, αν είναι Καλό, για σας, τους ξενιτεμένους.
Μπορεί να μην ασχοληθήκαμε ποτέ με την πολιτική, μα αυτή είναι τελικά που προοδεύει ή καταστρέφει τις ζωές μας!


Λέει για δικαίωμα της ψήφου σας!
Άντε, μήπως "φέραμε" και "θέμα"....!
...Μην κοιτάς τον μετρητή...
Μας παρακολουθούν, μην αμφιβάλλεις, ντιπ! καθόλ'!

Είθε ΚΑΛΑ "ΘΑ", να φυτρώσουν!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2019 1:44:00 μ.μ. Διαγραφή


************
ΕΣΒΗΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.
Κράτησα την χαρά της στιγμής.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΓΙΩΤΑ ΜΟΥ!

Κυκλαμίνα είπε...

... Επειδή υπήρξα ανόητη (όποιος βιάζεται σκοντάφτει, γνωστόν), σου χάρισα λουλουδάκια... προς επανόρθωσιν της γκάφας!
...Χαμόγελα απ' τα κοριτσάκια και Να, τα σχόλια!
Δεν τηλεφωνιόμασταν, καλύτερα! Ζαλίσαμε και τους αναγνώστες σου! Κατέβασα και το επίπεδό σου!...
Εδώ χωριάτα και βιαστούρα, Σ'ΧΩΡΑ!
Και βάρα!
Φιλιά και έφυγα! Καπνός!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ!

Κυκλαμίνα είπε...

Έλα και το 20ο!
Όχι, ρε (φιλικότατον), Γιώτα! Είπα κι εγώ! Για τον Μητσοτάκη έλεγε, όχι για την σελίδα! Έχω πετύχει αρκετά ρεπορτάζ και δεν χαρίζει κάστανα, αυτή η σελίδα, σε κανέναν!
Έπρεπε να κατέβεις αρκετά παρακάτω για να διαβάσεις.
Ωστόσο, δεν το ξανακάνω! Μου χάλασε τη μέρα σήμερα και πήγαν πίσω οι δουλειές μου. Ελπίζω να μην πάνε και οι δικές σου, βάση διαφοράς της ώρα μας!

Αστοριανή είπε...

...τα ΠΑΘΗΜΑΤΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ!!!!!!!!!

Να είσαι καλά και κοίτα,
χρειάζεται
και λίγη ξεκούραση,
λίγος ακόμη ύπνος.

Χρόνια σου Πολλά, να σε χαιρόμαστε
όπως είσαι!

Κυκλαμίνα είπε...

Ούυυυυυ!
Την πατάς τόσο εύκολα στο ίντερνετ, ατέλειωτα τα μαθήματα!
Ξεκούραση, ναι, πάσχω απ' αυτό. Από ύπνο όχι, γιατί πάντα είχα άλλα ωράρια.
Εμένα να χαιρόσαστε;
Εσένα να χαιρόμαστε!
Σε πιάνει λίγο και η Γιορτή, σήμερα!
Φιλιά, Καλό ξημέρωμα!

Αστοριανή είπε...

ΠΑΝΑΓΙΑ
Η Παναγιά, η Μάνα όλων. Αθώων
και αμαρτωλών.
Το τί έχει ακούσει!
Ό Θεός το γνωρίζει.
Ας μας προστατεύει. Εκείνη έχει την απέραντη καρδιά
να μας ζεσταίνει.

Χρόνια σου Πολλά και πάλι,

Σε φιλούμε

Κυκλαμίνα είπε...

Ας μας προστατεύει. Εκείνη έχει την απέραντη καρδιά
να μας ζεσταίνει.

Ακριβώς, έτσι!

"Ευχαριστώ πολύ", για τις προκαταβολικές Ευχές!

Κι από εδώ, φιλιά και φιλία!

nikol είπε...

Καλησπέρα Γιώτα μου καλά μου Ελληνίδα ψυχή που σήμερα έμαθα πιο πολλά για σένα που μέρες τώρα δεν μπορούσα να αφήσω σχόλιο !! Και να θαυμάσω τις αλήθειες της καλής σου ΄΄Κυκλαμίνα΄΄ για τα εύστοχα λόγια της . Ξέρεις ότι οι γονείς μου ήταν μετανάστες στη Βενεζουέλα ,Ελληνες φτωχοί και αγράμματοι αλλά με όλη την Ελλάδα μέσα τους !!Εμείς γεννηθήκαμε εκεί και νιώθαμε καλά ,ώσπου ήρθα στην Ελλάδα μόνιμα !!Κανένας από τους υψηλά ιστάμενους δεν καταλαβαίνει τον καημό του ξενιτεμένου που φεύγει από ανάγκη και πολλές φορές δεν επιστρέφει !!Κανένας !
Συγκινούμαι για την δική σου τέλεια Ελληνικήγραφή , για το κύλισμα του Ελληνικού αίματος στην ψυχη σου , για τον τρόπο που γαλουχήσατε τα παιδιά σας εσείς και τόσοι Ελληνες της διασποράς !!Και η φωνή του άντρα σου είναι γροθιά για όλους μας !!
Ευχαριστώ που βρέθηκες στο δρόμο μου και μαθαίνω τις αλήθειες !! Μια μεγάλη αγκαλιά

Κυκλαμίνα είπε...

Προς Νικολ

!Κανένας από τους υψηλά ιστάμενους δεν καταλαβαίνει τον καημό του ξενιτεμένου που φεύγει από ανάγκη και πολλές φορές δεν επιστρέφει !!Κανένας !

Μεγάλη αλήθεια, Νικόλ, κι αν γυρίσει, δεν είναι τίποτα ίδιο πια, μ' αυτό που άφησε φεύγοντας. Ούτε καν οι πρώην σχέσεις του...

Οι ξενιτεμένοι κρατούν ζωντανή την νοσταλγία του παρελθόντος και το "τώρα", πονάει, πληγώνει, τσακίζει.

(Στο ξενιτιά, βάζω μέσα κι όσους ζουν εντός Ελλάδος, αλλά μακριά απ' την παιδική Πατρίδα τους. Εννοείται ότι η ζυγαριά βαραίνει πολύ, ως προς τους Έλληνες της Διασποράς!)

Σ' ευχαριστώ για τον Καλό σου λόγο, είσαι ευγενέστατη! ...Αν κι εγώ, θα ήθελα να κρυφτώ για τα πολλά γραφόμενα σ' αυτή την ανάρτηση της Γιώτας...
Να είσαι ΚΑΛΑ και ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ!
Συμφωνώ με όσα γράφεις και νιώθεις για την Γιώτα.

Frezia είπε...

Πολύ δίκιο έχεις για όλα αυτά για την ψήφο τη δική σας.
Θα έπρεπε πρώτα να ζητήσουν τις δικές σας απόψεις για
όποιες σχετικές αποφάσεις πάρουν και μετά να ψηφίσουν
τους νόμους και κανονισμούς που θα διέπουν το νόμο περί
ψήφου των ξενιτεμένων Ελλήνων αδελφών μας.

nikol είπε...

Πρός Κυκλαμίνα!!
Να μην κρυφτείς για τίποτα καλή μου , είναι ανάγκη να γράφουμε αυτά που νιώθουμε και μόνο που τα γράφει η Γιώτα αρκεί , γιατί έχει την καθάρια ψυχή ατόφιας Ελληνίδας !!
Ποτέ δεν γράφω από ευγένεια αλλά να ξέρεις τα θέματα της ξενητειάς με αγγίζουν βαθιά και μάλιστα .Καλό ξημέρωμα!!

Αστοριανή είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ

που δεν σας απάντησα,
Φίλες μου αγαπημένες!!!

Απλώς, κάπου έμπλεξα (κι έχω κι εγώ τόσα)

και μου διέφυγε!

Χαίρομαι που έδωσε μια κάποια "απάντηση" η ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ.


ΦΡΕΖΙΑ μου

νιώθω τόσο άσχημα που δεν ξέρω πώς αλλιώς να δικαιολογηθώ!!!


Νικόλ μου,


ίδια αισθήματα συγγνώμης και σε σένα!

Λαμπρές Φίλες, όλες,
που ποτέ δεν θα επιθυμούσα να "αδιαφορήσω" εν γνώση μου!!!

Όμως, είδατε το ΠΩΣ και ΠΟΥ έφτασαν τα πράγματα!!!

Αιτίες
για την γνωστή ΑΡΝΗΣΗ πολιτικών και πολιτικάντηδων...

Δεν αξίζει να συμπληρώσω κάτι παραπάνω!

Κάτι παρόμοια περνάμε κι εδώ.

Το Μέγα Συμφέρον κυβερνάει...

Πόσο ΑΝΟΗΤΟΙ είμαστε !!!

Σας φιλώ
με την Αγάπη μου
και τις ευχές μου.